Certificaten

FSC® Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer.


Het FSC keurmerk geeft u de zekerheid dat het hout dat verwerkt is in uw product op legale wijze verkregen is uit goed beheerde bossen. De enige manier om dit te realiseren is een systeem opzetten, COC (Chain of Custody) waarbij de productiestroom van het bos tot de consument wordt gevolgt. Dit COC certificaat kan verzekeren dat producten die als FSC gelabeld worden verkocht ook afkomstig zijn van gecertificeerde bronnen. Meer informatie over FSC kunt u vinden op de site https://fsc.org 

Waaijenberg Houtbewerking vof behoord tot het groepscertificaat van DuraCert. COC nummer SCS-COC-000652-GS. Vraag naar onze FSC® gecertificeerde producten.


KOMO


Een KOMO-certificaat is een verklaring wat aantoont of een product of proces voldoet aan álle eisen die de wet en de markt stellen, inclusief CE-markering. De verklaringen worden uitgegeven en getoetst door erkende certificatie-instellingen. In de timmerindustrie is dat de SKH, Stichting Keuringsbureau Hout. Voor meer informatie zie de site https://www.skh.nl

Waaijenberg Houtbewerking kan de kozijnen leveren met een KOMO certificaat voor Concept I of II.

Concept 1 (toelevering van halfproduct)

In dit concept levert de timmerfabrikant het gevelelement als halfproduct aan de bouw. Het kozijn, ramen en deuren moeten voorzien zijn van een grondverfsysteem. De opdrachtgever kan dan het product plaatsen en compleet maken volgens de verwerkingsvoorschriften en onder zijn verantwoordelijkheid.

Concept 2 (toelevering van een meer compleet product)

De timmerfabriek heeft de gevelproducten reeds voorzien van dorpelafdekkers en/of neuslatten en een voorlaksysteem. Hierdoor wordt de duurzaamheid van de gevelproducten verbeterd. De verzorging wordt zo vereenvoudigd en de onderhoudsfrequentie sterk verlaagd.


komo klein.jpg